Sałatka śledziowo-ziemniaczana | |
Ilość porcji: - | |
Składniki: 1 opakowanie filetów śledziowych w sosie śmietanowym (400g), 2 jajka ugotowane na twardo, 4 ogórki konserwowe, 4 ziemniaki, 2 połówki konserwowej papryki czerwonej, 1 łyżka majonezu, sól, pieprz, 1 łyżeczka natki z pietruszki . |
![]() |
Przygotowanie: Filety śledziowe wyjąć z sosu i pokroić na małe kawałki. Jaja i ogórki pokroić w kostkę. Ziemniaki ugotować, wystudzić i pokroić w kostkę. Paprykę odsączyć i pokroić w paseczki. Wszystkie składniki wymieszać z majonezem i pozostałym sosie śmietanowym. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Wierzch udekorować posiekaną natką z pietruszki. |
|
Dodane przez: Poradnia FIT.PL |
