Sałatka z kaki i mozzarelli w dressingu z awokado | |
Ilość porcji: 1 | |
Składniki: SKŁADNIKI: rukola 1 owoc kaki 1 kulka mozzarelli light kilka orzechów włoskich Dressing: 1 awokado kilka kropli soku z cytryny 100 ml wody 1 łyżka miodu |
|
Przygotowanie: Na talerzu rozłożyć rukolę. Kaki obrać. Mozzarellę i kaki pokroić na cienkie plasterki i rozłożyć na rukoli. Posypać orzechami włoskimi. Dressing: awokado obrać, usunąć pestkę, pokroić na kawałki i wrzucić do wysokiego naczynia. Dolać 100 ml letniej wody, sok z cytryny oraz 1 łyżkę miodu. Dokładnie zmiksować blenderem. Przygotowanym sosem polać słatkę. |
|
Dodane przez: PomidoriBazylia | |
Żródło: przepis autorski |