fit.pl
2011-12-19 00:00
Udostępnij
Warstwowa sałatka z tuńczykiem
Warstwowa sałatka z tuńczykiem
Ilość porcji: 4
Składniki:
2 puszki tuńczyka w sosie własnym, 1 jabłko, 1 cebula, 1 ogórek kwaszony, 1 ziemniak, pół szklanki tartych gotowanych buraczków czerwonych, pół szklanki kukurydzy, pół szklanki groszku zielonego, 200g jogurtu naturalnego, sól, pieprz do smaku
Przygotowanie:
Tuńczyka osączyć na sicie. Jabłko i cebulę obrać i pokroić w kostkę. Ogórka kwaszonego pokroić w kostkę. Ziemniaka ugotować w skórce, obrać i pokroić w kostkę. Układać w miseczce warstwami: ziemniaka, buraczki czerwone, jogurt, ogórka kwaszonego, tuńczyka, kukurydzę, jogurt, jabłko, tuńczyka, groszek, cebulę, tuńczyka, jogurt. Kolejne warstwy przesypywać szczyptą soli i pieprzu.
Dodane przez: Poradnia FIT.PL