Warstwowa sałatka z tuńczykiem | |
Ilość porcji: 4 | |
Składniki: 2 puszki tuńczyka w sosie własnym, 1 jabłko, 1 cebula, 1 ogórek kwaszony, 1 ziemniak, pół szklanki tartych gotowanych buraczków czerwonych, pół szklanki kukurydzy, pół szklanki groszku zielonego, 200g jogurtu naturalnego, sól, pieprz do smaku |
|
Przygotowanie: Tuńczyka osączyć na sicie. Jabłko i cebulę obrać i pokroić w kostkę. Ogórka kwaszonego pokroić w kostkę. Ziemniaka ugotować w skórce, obrać i pokroić w kostkę. Układać w miseczce warstwami: ziemniaka, buraczki czerwone, jogurt, ogórka kwaszonego, tuńczyka, kukurydzę, jogurt, jabłko, tuńczyka, groszek, cebulę, tuńczyka, jogurt. Kolejne warstwy przesypywać szczyptą soli i pieprzu. |
|
Dodane przez: Poradnia FIT.PL |