Zupa z czarnych fasolek |
|
Ilość porcji: - | |
Składniki: - 2 łyżki oliwy z oliwek - 2 łodygi selera naciowego - 1 marchewka - 1 mała czerwona cebula - 1 czerwona papryka - 1 zielona papryka - 2 ząbki czosnku - 1 łyżeczka kminku - 1 łyżeczka oregano - 1 łyżeczka bazylii - 4 szklanki gotowego rosołu - 2 puszki czarnych fasolek - 1 puszka pokrojonych w kostkę pomidorów - pół puszki kukurydzy ( opcjonalnie ) - sól morska i pieprz |
|
Przygotowanie: Na patelni rozgrzej oliwę i dodaj seler, marchewkę, cebulę i papryki (wszystko pokrojone w kostkę ). Duś do miękkości – ok. 8 min. Następnie dodaj czosnek i przyprawy. Dodaj rosół, fasolki i pomidory. Zagotuj i zmniejsz ogień. Przykryj i gotuj ok. 20 min. Następnie użyj blendera ręcznego i zmiksuj wszystko. Dodaj kukurydzy, jeżeli lubisz. Podgotuj jeszcze przez 5 minut. Można serwować z odrobiną śmietany i kawałkami avocado. . |
|
Dodane przez: kgrygo |