fit.pl
2012-11-22 00:00
Udostępnij
 

Zupa z czarnych fasolek
Ilość porcji: -
Składniki:
- 2 łyżki oliwy z oliwek 
- 2 łodygi selera naciowego 
- 1 marchewka 
- 1 mała czerwona cebula 
- 1 czerwona papryka 
- 1 zielona papryka 
- 2 ząbki czosnku 
- 1 łyżeczka kminku 
- 1 łyżeczka oregano 
- 1 łyżeczka bazylii 
- 4 szklanki gotowego rosołu 
- 2 puszki czarnych fasolek 
- 1 puszka pokrojonych w kostkę pomidorów 
- pół puszki kukurydzy ( opcjonalnie ) 
- sól morska i pieprz

 
dip z awokado
Przygotowanie:
Na patelni rozgrzej oliwę i dodaj seler, marchewkę, cebulę i papryki (wszystko pokrojone w kostkę ). Duś do miękkości – ok. 8 min. Następnie dodaj czosnek i przyprawy. Dodaj rosół, fasolki i pomidory. Zagotuj i zmniejsz ogień. Przykryj i gotuj ok. 20 min. Następnie użyj blendera ręcznego i zmiksuj wszystko. Dodaj kukurydzy, jeżeli lubisz. Podgotuj jeszcze przez 5 minut. Można serwować z odrobiną śmietany i kawałkami avocado. .
Dodane przez: kgrygo