„Kuchnia Marty. Kolory smaków” to najnowsza publikacja znanej restauratorki
fit.pl
2007-11-29 00:00
Udostępnij
Kuchnia Marty
„Kuchnia Marty. Kolory smaków” to najnowsza publikacja znanej restauratorki. Motywem przewodnim tej książki są kolory. I właśnie pod kątem kolorów dobierane są prezentowane w niej dania.

W swojej książce, znana m.in. z publikacji w „Wysokich obcasach”, restauratorka prezentuje dania pełne smaków, kolorów i zapachów. Znajdziemy w niej mnóstwo oryginalnych i wyszukanych, a jednocześnie prostych w wykonaniu potraw. Dzięki przystępnym przepisom możemy we własnej kuchni stworzyć prawdziwe dzieło sztuki.

- Kolory są wszędzie. Czerwone pomidory. Biały kalafior. Pomarańczowa marchewka. Czarne oliwki. Gotowanie to łączenie barw. Wtedy powstaje smak – pisze w swojej książce Marta Gessler.

Przepisy są zilustrowane pięknymi fotografiami Marcina Klabana, które z pewnością pomogą w przygotowaniu dań.

www.fit.pl

Cookies. Szanujemy Twoją prywatność.
Ustawienia zaawansowane
Niezbędne pliki cookie
Te pliki cookie są niezbędne dla funkcjonowania strony internetowej i nie mogą być wyłączone w naszych systemach.

Statystyka
Te pliki cookie umożliwiają nam zliczanie wizyt i badanie zachowania użytkowników, gromadząc anonimowe informacje.

Preferencje
Informacje na temat Twojej aktywności w serwisie mogą być przechowywane i wykorzystane do prezentowania treści, które wydają się bardziej odpowiednie w oparciu o Twoje zainteresowania.

Marketing i reklamy
Celem tych plików jest wyświetlanie reklam, które są interesujące dla poszczególnych użytkowników i tym samym bardziej cenne dla reklamodawców strony trzeciej.