Domowe masło orzechowe z nerkowców z dodatkiem chilli

Czy wiedzieliście, że sami w domu za pomocą blendera, z orzechów nerkowca możecie przygotować pyszne, kremowe masło o niepowtarzalnym smaku? Będzie ono świetnym dodatkiem do gofrów, naleśników, ale też sprawdzi się jako urozmaicenie porannej owsianki. Ponadto dzięki drobnym dodatkom możesz modyfikować jego smak w dowolny sposób! Poniżej przedstawiamy przepis na masło orzechowe z nerkowców z dodatkiem chilli, które rozgrzeje i zaskoczy Twoje podniebienie
2021-01-29 00:00
Udostępnij
Domowe masło orzechowe z nerkowców z dodatkiem chilli

Przepis: na masło z nerkowców

Składniki do przygotowania małego słoiczka

- 200g orzechów nerkowca z linii Bakal Naturalnie,
- sól himalajska,
- suszona papryczka chilli.

Sposób przygotowania:

1. Do blendera wrzuć orzechynerkowcai zacznij je rozdrabniać, przez ok 2 minuty. Pamiętaj, żeby wykonywać tę czynność z przerwami, żeby nie spalić blendera. Miksuj orzechy do tego momentu, aż masa będzie kremowa.
2. Do masy dodaj stopniowosól, a następnie chilli.
3. Masło przełóż do słoiczka i przechowuj w lodówce. Smacznego!