Krewetki z karczochami i pomidorkami | |
Ilość porcji: - | |
Składniki: 50 dag krewetek, 4 cebule dymki, ¼ łyżeczki soli, szczypta białego pieprzu, 1 ząbek czosnku, 25 dag karczochów, 10 pomidorków koktajlowych, 1 szklanka pokrojonego szpinaku, 1 łyżka soku z cytryny, 1 łyżka oliwy. |
|
Przygotowanie: Na patelni rozgrzać oliwę, dodać umyte i osuszone krewetki, posiekaną cebulkę, czosnek przeciśnięty przez praskę, sól i pieprz. Smażyć mieszając przez około 4 minuty do czasu aż krewetki zbieleją. Dodać karczochy, pokrojone pomidory i szpinak, podgrzewać mieszając aż liście szpinaku zmiękną. Przed podaniem skropić sokiem z cytryny. Podawać z makaronem. |
|
Dodane przez: Poradnia FIT.PL |