Składniki (2 porcje):
- 2 garści ulubionej sałaty
- duży plaster arbuza (około 200 g)
- 1 plaster filetu z indyka (około 200 g)
- oliwki czarne Beach Flower
- 1 średni pomidor
- grzanki z ulubionego pieczywa
- kilka listków bazylii
Marynata:
- 2 łyżki oleju Rapso
- 4 łyżki sosu sojowego ciemnego
- 1 ząbek czosnku
Wykonanie:
1, Do miski wlej olej i sos sojowy, dodaj pokrojony czosnek oraz indyka. Całość wymieszaj i odstaw na 10 minut. Po tym czasie grilluj mięso z obu stron na patelni grillowej lub zwykłej z nieprzywierającą powierzchnią. Na koniec smażenia wlej pozostały płyn z marynaty na patelnię i zagotuj go.
2. Umytą sałatkę porwij na mniejsze kawałki, rozłóż na 2 talerze.
3. Arbuza obierz ze skórki, pokrój go w mniejsze kawałki. Ułóż na talerzach.
4. Dodaj pokrojone mięso, poprzekrawane na pół oliwki, pokrojonego pomidora oraz grzanki.
5. Na koniec całość posyp pokrojoną bazylią i skrop sosem spod mięsa.
6. Podawaj od razu.