Wigilijny bigos | |
Ilość porcji: 4 | |
Składniki: 500 g kapusty kiszonej, 20 g grzybów suszonych, 2 średnie cebule, 2 ząbki czosnku, 1-2 łyżki koncentratu pomidorowego, 1 łyżka oleju, 1 listek laurowy, 2 szt. ziela angielskiego, 2 jagody jałowca, majeranek, pieprz |
|
Przygotowanie: Grzyby opłukać, zalać niewielką ilością wrzątku na minimum 2 godziny. Dodać kapustę kiszoną, podsmażoną na oleju drobno posiekaną cebulę, zmiażdżone ząbki czosnku, listek laurowy, ziele angielskie i jagody jałowca. Gotować 20 minut mieszając co jakiś czas. Doprawić koncentratem pomidorowym, majerankiem, pieprzem i dusić przez kolejne 10 minut. |
|
Dodane przez: Poradnia FIT.PL |