zupa z czarnych fasolek | |
Ilość porcji: 1 | |
Składniki: 2 lyżki oliwy z oliwek 2 łodygi selera naciowego 1 marchewka 1 mała czerwona cebula 1 czerwona papryka 1 zielona papryka 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka kminku 1 łyżeczka oregano 1 łyżeczka bazylii 4 szklanki gotowego rosołu 2 puszki czarnych fasolek 1 puszka pokrojonych w kostkę pomidorów pół puszki kukurydzy ( opcjonalnie ) sól morska i pieprz |
|
Przygotowanie: Na patelni rozgrzej oliwę i dodaj seler, marchewke, cebule i papryki ( wszystko pokrojone w kostkę ). Duś do miękkości - ok.8 min. Następnie dodaj czosnek i przyprawy. Dodaj rosół, fasolki i pomidory. Zagotuj i zmniejsz ogień. Przykryj i gotuj ok 20 min. Następnie użyj blendera ręcznego i zmiksuj wszystko. Dodaj kukurydzy, jeżeli lubisz. Podgotuj jeszcze przez 5 minut. Można serwować z odrobiną śmietany i kawałkami avocado. Smacznego! |
|
Dodane przez: kgrygo |